Langer hardlopen met je smartphone?

Ga je vaak lange afstanden rennen met je smartphone? En heb je dan last van een batterij die leeg gaat terwijl jij nog niet klaar bent met rennen? Dan is een powerbank misschien een handige uitkomst.

Powerbank bij het hardlopen
Powerbank bij het hardlopen: handig!

Powerbanks klinken als grote apparaten, maar er zijn ook een hoop kleinere modellen. Deze passen tijdens het rennen prima in je broekzak met je smartphone. Op die manier zorgen ze ervoor dat je telefoon langer mee gaat en daardoor kun je je hele rondje “tracken” met bijvoorbeeld RunKeeper. Als je een smartwatch hebt voor het tracken van je “run”, dan is een powerbank nog steeds handig! Want je wilt misschien ook muziek luisteren tijdens het rennen.

Powerbank aanschaffen; welke?

Als je een powerbank wilt kopen voor het hardlopen, dan wil je natuurlijk een klein model. Maar dan nog zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld de capaciteit van de powerbank. Een powerbank van 5000 mAh is in principe genoeg voor hardlopen. Hiermee kun je je telefoon ongeveer twee keer volledig opladen.

Wil je meer capaciteit, dan zit je al snel bij de powerbanks van 10000 mAh of meer. Deze zijn vaak ook wat groter en zwaarder.

Ook zijn sommige powerbanks waterdicht, wat handig kan zijn bij het rennen in slechte weersomstandigheden.