On the road met een elektrisch skateboard

Elektrisch cruisenLekker van A naar B cruisen op je elektrische skateboard? Dutch road runners zijn voornamelijk hardlopers met interesse voor diverse soorten gadgets. De elektrische skateboard behoort tot de interesses van enkele leden. Volgens hen zijn ze erg handig, uniek en bovenal niet slecht voor het milieu! Daarom was een van onze leden bereid om zijn verhaal/ervaring in deze blog te vertellen.

Sinds een aantal maanden ben ik trots bezitter van een elektrisch skateboard. Met deze board bereik ik snelheden tot wel 40 km/h! Bij deze snelheid zorg ik natuurlijk wel voor hoofd, knie en polsbescherming. Het is me namelijk een keer overkomen dat ik met ongeveer 35 km/h uit balans raakte en keihard met m’n hoofd op het asfalt terechtkwam. Hierdoor verloor ik mijn bewustzijn, puur vanwege het feit dat ik geen helm droeg. Sindsdien ben ik voorzichtiger en cruise ik vrijwel altijd op eenzame landwegen. Hierdoor loop ik minder risico op botsingen alsook boetes van de politie. Momenteel zijn de elektrische skateboards verboden op de openbare weg en kan je een boete van wel €360,00 euro krijgen bij overtreding. Daarnaast kan ook het skateboard ingenomen worden. Kortom, iets wat ik me niet laat gebeuren!

Elektrisch skateboard aanschaffen; tips?

Hieronder geef ik een aantal handige tips tijdens het rijden op een e-skateboard.

  • Zorg dat je lichaamsbescherming draagt
  • Cruise op egaal asfalt buiten de stad
  • Onervaren boarders moeten niet harder dan 12 km/h rijden
  • Rij buitenshuis en vermijd obstakels

Mijn elektrische skateboard en lichaamsbescherming heb ik online gekocht voor zo’n €900,00 euro. Ze zijn nogal duur omdat er niet veel distributeurs op de Nederlandse en Belgische markt zijn. Dit komt mede door het verbod van elektrische skateboards op de openbare weg.