Smartwatch

Smartwatch: nu al onmisbaar tijdens het hardlopen

Eén van de meest populaire producten in 2017 wordt ongetwijfeld de smartwatch. Wij van Dutch Road Runners gebruiken ze al bij het hardlopen sinds de eerste Apple Watch op de markt kwam.

Smartwatch / Workout app

Iedere smartwatch heeft een speciale app die je “excercise” of workout bijhoudt. Zo ook de Apple Watch. Wij gebruiken deze al jaren en tijdens het hardlopen kan deze app (in combinatie met onze telefoon) ons heel veel handige informatie geven.

De meeste mensen van Dutch Road Runners gebruiken de Apple Watch, maar de Samsung Gear is voor veel mensen ook prima. Over één ding is iedereen het eens: een smartwatch is een absolute must tijdens het hardlopen.

Ik ren zelf altijd met een Apple Watch om mijn pols en een iPhone SE in mijn broekzak. Anderen kiezen ervoor om een Samsung-smartwatch te kopen omdat ze een Android-telefoon hebben. Beide keuzes zijn zeer begrijpelijk.

Activity trackers

Het wordt helemaal mooi wanneer je je Smartwatch koppelt aan een app zoals die van Fitbit (activity tracker), Nike Running of RunKeeper. Je kunt dan thuis op de PC of iPad je statistieken terugkijken. Dit is natuurlijk iets waar we erg vrolijk van worden bij DutchRoadRunners.

Wij gebruiken dit soort tools aan de lopende band om onze eigen prestaties bij te houden. Zo kunnen we in de gaten houden of we op een goede manier aan onze conditie werken of dat we meer moeten doen. Alleen dan kunnen wij het voor elkaar krijgen om ieder jaar aan zo veel marathons mee te doen!

Niet iedereen is overigens fan van het gebruiken van technologie. Je hebt ook nog de “veteranen” die liever zonder smartwatch of activity tracker gewoon gaan rennen. Dit is niet per se fout, maar velen vinden het wel leuk om meer details over hun prestaties te kunnen bijhouden.