Valsspelen tijdens het hardlopen

Een man in de VS heeft meegedaan aan een 5K wedstrijd. Op een hoverboard.. Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat iemand zoiets zou doen. In dit artikel zie je de video.

Zo’n hoverboard is natuurlijk leuk speelgoed, maar het lijkt ons niet de bedoeling om het apparaat te gebruiken om aan een hardloopwedstrijd mee te doen.

We zien het vaker..

Helaas is dit niet nieuw. We zien steeds vaker dat mensen technologie gebruiken om vals te spelen tijdens het hardlopen of andere soorten wedstrijden. Je ziet het helaas zelfs onder de topsporters; elektromotoren in hun fiets, etc.

Zo kan technologie een nieuw soort doping worden in verschillende sporten. Dit moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen. Daarom vind ik persoonlijk dat wij als sporters hier heel streng op moeten toezien. Prima dat mensen zichzelf voor de gek houden. Aan een hardloopwedstrijd meedoen op een hoverboard.. Daar ligt toch wel de grens voor mij!

Het kan ook leuk zijn!

Toch kan zulke technologie ook erg leuk zijn! Zo hebben wij met behulp van hoverboards ooit wel een leuk filmpje gemaakt tijdens het hardlopen. De cameraman kon vanaf zijn hoverboard en met GoPro-camera erg leuke beelden vastleggen. Zo hadden wij wel even mooie beelden van onze hardloop-bijeenkomst!

Dit is dan ook iemand die niet mee doet aan de wedstrijd, maar gewoon filmt. Dat is een heel ander verhaal dan iemand die meedoet op een hoverboard en het laatste stuk even rent.