Waarom wij Gmail gebruiken

Google My MapsEen Gmail account aanmaken opent deuren voor veel Google functies. Iedereen kent ze wel, Gmail, Google Drive, Google+, Google Maps etc. Een andere handige functie voor reizigers is onderdeel van Google Maps, genaamd ‘My Maps’. In deze blog bespreken we de vele mogelijkheden van Gmail en waarom wij het gebruiken.

My Maps is een service die officieel door Google in 2017 is gelanceerd. Met die applicatie kunnen gebruikers kaarten op eigen voorkeur aanpassen en met vrienden of familie delen. Sinds november 2014 is een nieuwere versie beschikbaar die een forse upgrade kreeg ten opzichte van de oude variant. Deze applicatie wordt door vele Road Runners gebruikt omdat het routes en bestemmingen duidelijker weergeeft. De kortste routes worden aangegeven en jouw persoonlijke favoriete bestemmingen krijgen extra zichtbaarheid op de kaart.

Voordelen van Gmail

Verder heeft Gmail tal van functies die reeds in de intro zijn genoemd. Op Google Drive sla je makkelijk bestandjes op en deel je ze met vrienden, collega’s en familie. Google+ is een ideale tool om foto’s van je reis of vakantie met de buitenwereld te delen. Google Play functioneert als een app winkel voor Android systemen. Via Google Play download je games, muziek, boeken, films, TV programma’s en tijdschriften. Ontzettend handig wanner je even niks te doen hebt. Google Translate komt goed van pas als je zinnen of teksten moet vertalen vanuit het Nederlands naar een vreemde taal. Daarnaast zijn er nog standaard functies als de agenda en een foto galerij. Kortom, bij het aanmaken van een Gmail account wordt al snel duidelijk welke voordelen je krijgt.